In de workshop Streetbeats gaat de groep aan de gang met afvaltonnen van allerlei grootte en vorm. Bij binnenkomst of aanvang is de verbazing vaak groot. "Gaan we op prullenbakken meppen?!" Inderdaad!

Maar voordat het zover is, zal het doel van de workshop uitgelegd worden en wordt aan de groep geleerd wat nou precies de functie van een drummer is. Hoe verdeel je namelijk de tijd? En hoe maak je nou gebruik van hoge en lage tonen? En hoe werkt dat als je dat gezamenlijk moet doen? Door middel van het inzetten van leuke en interactieve voorbeelden, die veel hilarische momenten opleveren, wordt iedereen letterlijk en figuurlijk opgewarmd om daarna echt samen aan de bak te gaan!

Op de tonnen worden klanken verkend door middel van voor- en naspel. Daarna worden in kleine stukjes het eerste patroon aangeleerd. We bouwen dat langzaam op tot uiteindelijk iedereen het volledige patroon van 6 slagen kent. Uiteindelijk bied ik op deze manier 3 of 4 patronen aan die we dan ook tegelijkertijd, verdeeld in groepen en op klank, door- en met elkaar spelen. Een geweldige ervaring!

Dit is een prima workshop voor o.a. scholen in het kader van CKV maar ook voor brugklassers of teams binnen een organisatie is het een aanrader omdat het de groep "afstemt" op elkaar. Voor de deelnemers komen samenwerking, zelfvertrouwen, durf en duidelijkheid aan bod.

Mijn stelling is: Je speelt zoals je bent! Een deelnemer laat dat dus ook aan de anderen zien. Ook al kan de groep dit wellicht niet benoemen, voelen doen ze dat wel. Als begeleidend workshopleider kan ik hiermee natuurlijk prima spelen in mijn workshop. Voor de docent/mentor of teammanager is het leerzaam om de groep aan het werk te zien en het groepsproces eens goed te kunnen volgen zonder zelf les/leiding te hoeven geven.

In de reguliere setting is het een workshop die prima in 50 minuten gegeven kan worden, er kunnen minimaal 3 klassen en maximaal 6/7 klassen per dag de workshop volgen. Menig school heeft meerdere klassen per leerjaar waardoor we ook vaak meerdere dagen te gast zijn.

Daarnaast wordt deze workshop ook vaak ingezet op zogenaamde Cultuurdagen. De lengte varieert dan tussen de drie kwartier en vijf kwartier. Overleg met de school hierover is wenselijk.

Benodigdheden voor de workshop: tafels aan de kant en de stoelen in een kring!

Meer informatie?
een workshop of les boeken?
neem dan hier contact op:


Contact